Keszitettem mar hasonlot es finom volt!!
Tésztához: 30 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 15 dkg ráma, 2 tojásárgája, 1/2 csomag sütőpor, tej
Megkenéséhez: sárgabarack lekvár
Töltelékhez: 10dkg ráma, 20 dkg cukor, 20 dkg mák, 14 dkg liszt, 1 reszelt citromhéja, 1/2 csomag sütőpor, 2 tojásfehérje, kevés tej
Tetejére: porcukor
A tésztához 30 dkg lisztet, 15 dkg porcukrot, 15 dkg margarint, 2 tojássárgáját és fél csomag sütőport annyi tejjel, amennyit felvesz, összegyúrunk. Két db tepsi méretű lapot nyújtunk belőle. A töltelékhez 10 dkg margarint, 20 dkg porcukrot, 20 dkg darált mákot, 14 dkg lisztet a reszelt citromhéjjal és fél csomag sütőporral összeállítunk. Két tojásfehérjét felverünk, majd belekeverjük a mákos töltelékbe, és egy pici tejet adunk hozzá, hogy jól kenhető legyen. Zsírozott tepsibe tesszük az egyik lapot, megkenjük lekvárral, ráöntjük a mákos tölteléket, majd ráborítjuk a másik lapot. 170-180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Kihűlés után porcukorral megszórjuk és kockákra vágva tálaljuk.
Molnár Andrea receptje nagyon finom
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.