350 ml langyos tej
140 g puha vaj
2 tojássárgája
1 csomag éleszto
800 g simaliszt
80 g porcukor
1 kk vaníliaaroma
reszelt citromhéj (lime is lehet)
Kenéshez:
tojásfehérje
Tetejére:
egész mák
Az élesztot a langyos porcukros vaníliaaromás tejben felfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a liszthez, a vajhoz, a tojássárgájákhoz és a citromhéjhoz. A tésztát kb. fél óráig kelni hagyjuk. Mikor megkelt, 5 cipóra osztjuk. Mindegyik cipót kor alakúra nyújtjuk és háromszogekre osztjuk. Attól fuggoen, hogy milyen nagy kifliket/patkókat szeretnénk, elosztjuk a tésztát. Én 7 részre osztottam. Mindegyik háromszoget a szélesebb végénél feltekerjuk, kicsit megnyújtjuk. Sutopapírral bélelt tepsire rakjuk oket, megkenjuk tojásfehérjével és megszórjuk mákkal. Elomelegített sutoben 200 fokon 20-25 percig sutjuk.
A recept egy szlovák internetes receptgyujteménybol származik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.