3db tojás
3dl tej
A tésztához:
50dkg liszt
6dkg margarin,vagy zsír
5dg cukor
1 csipet só
A töltelékhez:
1cs vaníliás pudingpor
4 evő kanál cukor
4dl tej
25dkg bolti darált mák
A tetejére:
1db tojás
A tejben fel olvasztjuk a cukrot,hűlni hagyjuk,majd hozzáadjuk az élesztőt,amit hagyunk felfutni.A lisztbe bele keverjük a sót,hozzá adjuk a tojások sárgáját,a margarint,és az élesztős tejet.Jól kidolgozzuk,kb. 30 percig langyos helyen (letakarva)kelni hagyjuk.Közben a tejet felforraljuk,a pudingot a cukorral ki keverjük,és hozzá keverjük a tejet és még egy kicsit főzzük míg besűrűsödik.Félre rakjuk hűlni,közben kevergetjük ne legyen „bőrös”a teteje.Ha ki hűlt bele keverjük a mákot. A megkelt tésztát lisztezett nyújtótáblára öntjük,kis adagokban kör alakúra nyújtjuk,kb 1cm vastagra ,és háromszögekre vágjuk.A háromszögek szélesebbik felébe egy teáskanál mákot elosztunk,és kifli alakúra feltekerjük. Egy tepsit ki bélelünk sütőpapírral,és bele rakjuk a kifliket szép sorba. A tojást felverjük,és meg kenjük a kiflik tetejét,majd 20-30 percig meleg helyen kelesztjük.170 fokos elő melegített sütőben szép barnára sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.