Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Mákos kifli

felvitel dátuma: 2011-09-28 11:32:59       mai nézettség: 1       nézettség: 1017
részletes recept
Mákos kifli
Hozzávalók 1 személyre:

50 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 3 dl tej, 6 dkg zsír vagy margarin, 5 dkg cukor, csipet , 2 dkg élesztő
A töltelékhez: 20 dkg mák, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint cukor

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 1 dl langyos tejjel, egy csipet cukorral, az élesztővel és 3 ek. liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben előzőleg elkevertük a sót. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük bele a kovászt és a tojásos keveréket. Jól kidolgozzuk, majd beleöntjük a megolvasztott zsiradékot, és még egyszer átdolgozzuk. Langyos helyen megkelesztjük, majd lisztezett deszkán gyengéden átgyúrjuk és kinyújtjuk. Sok minden készülhet belőle ezután, nem csak a mákos kiflik. Ehhez a kiflihez húsz dkg mákot cukorral és citromhéjjal összekevertem, kevés vízzel felfőztem. Ha hülés után túl lágy a massza, akkor jöhet bele egy kevés zsemlemorzsa.

Ez a dagasztás a hivatalos verzió, de én előszeretettel bízom eme folyamatot a kenyérsütőmre, és már csak a deszkára kerüléstől veszem kezembe a dolgokat:-)

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 szeptember 28

Nagyon szép és ízletes, szeretem!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*