5 nagyobb méretű egész! tojás, 25dkg kr.cukor, 2 vaniliás cukor,220 ml tej, 220 ml étolaj,40 dkg liszt, 15 dkg mák, 10 dkg cukor,1 citrom reszelt héja, 1,5 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
5 nagyobb méretű egész! tojás, 25dkg kr.cukor, 2 vaniliás cukor. Ezt robotgéppel kikeverni, majd hozzáadni 220ml tejet, 220ml étolajat és 1citrom reszelt héját.
Továbbá 42dkg liszt (most bl55 és rétesliszt felesbe), 1,5tk.szódabikarbóna, 15dkg mák amit 10dkg cukorral kell megőrölni. Egy gyors keverés, majd a legvégén egy hatalmas almát belereszelni. S.papírral bélelt tepsibe (38x25) öntve, előmelegített 180C°-os sütőben, 40perc alatt készre sütni. Tűpróba!
A tetejére még forrón citrommázat csurgatni.Fél citrom leve és kb.4ek. porcukor, kanállal kikeverve.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.