Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Mákos kalács

felvitel dátuma: 2017-04-30 21:28:50       mai nézettség: 1       nézettség: 633
részletes recept
Mákos kalács
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

Tésztához:

50 dkg liszt, 1 csapott kk só, 2,5 dkg friss élesztő, 2 dl tej,2 ek cukor, 1 vaníliás cukor, 10 dkg ráma, 1 egész tojás

Töltelék:

30 dkg mák, 10 dkg mazsola, 2 vaníliás cukor, cukor ízlés szerint. Én az egyik töltelékbe  mazsola helyet meggyet tettem.

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk egy evőkanálnyi cukorral. Hagyjuk felfutni.

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót.

Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. Elkezdjük összedolgozni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá az olvasztott margarint.

Rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Minél tovább dagasztjuk, annál több levegő kerül a tésztába és annál puhább lesz a végeredmény.

Lefedve, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük, megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, ebből kettő rúd van. A tölteléket elkészítjük és megkenjük vele a tésztát, lazán feltekerjük és tojással lekenjük a tetejét. 170 fokon sütjük addig míg a kívánt szint eléri.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*