Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt, 1 csapott kk só, 2,5 dkg friss élesztő, 2 dl tej,2 ek cukor, 1 vaníliás cukor, 10 dkg ráma, 1 egész tojás
Töltelék:
30 dkg mák, 10 dkg mazsola, 2 vaníliás cukor, cukor ízlés szerint. Én az egyik töltelékbe mazsola helyet meggyet tettem.
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk egy evőkanálnyi cukorral. Hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. Elkezdjük összedolgozni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá az olvasztott margarint.
Rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Minél tovább dagasztjuk, annál több levegő kerül a tésztába és annál puhább lesz a végeredmény.
Lefedve, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük, megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, ebből kettő rúd van. A tölteléket elkészítjük és megkenjük vele a tésztát, lazán feltekerjük és tojással lekenjük a tetejét. 170 fokon sütjük addig míg a kívánt szint eléri.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.