50 dkg liszt,5 dkg élesztő,egy evk cukor +3 kanál porcukor,,3 tojás,10 dkg margarin,2 dl tej,és egy csapott mokka kanál só,és ha szükséges,a jó zálogú tésztához,,a végén pótólhatjuk ,ha kell liszttel,vagy tejjel,Egy nagyobb tál forró vízzel félig..........A töltelékhez 2 kanál mazsola,kicsi citrom reszelt héjja,és leve,és 20 dkg darált mák,és 15 dkg por cukor.,1 vaníliás cukor.
a tálba bele tesszük a lisztett,a két tojás sárgáját,és a margarint,és a tejben fel futtatott élesztőt,és sót cukrot,és nagyon finoman kezelhető jól ki dolgozott tésztát kapjunk,és egy cipót készítünk,és egy órát állni hagyjuk,kellni a nagyobb tálban elő készített meleg vízbe,és tiszta három konyha ruhával letakarjuk,amikor meg kelt,már a sütő meleg legyen,és a cipót ketté osztjuk,és az egyiket ki nyújtjuk,két három centi vastagra,és az elő készített darál mákot össze keverjük a mazsolával,a cirom héjjal,és kicsi levével,és ügyesen fel tekerjük,mind két szélét befelé hajtjuk,és így tekerjük tovább,és a tetejét egy fel vert tojással amiben egy vaníliás cukrot ha teszünk finomabb lesz,és ezzel a tojással mag kenjük.......és a másik cipt ugyan így készítsük el,és forró sütőben inkább halvány pirosra süssük,és a sütőből,ha ki vesszük melegen még egy kis hideg vízzel mag kenjük a kalács tetejét,és így hüljön ki,és kész.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.