Hozzávalók:
6 db kifli /szikkadt/
10 dkg mák
8 dkg cukor
egy csipetnyi só
½ cs. vaníliás pudingpor + 2 kanál cukor
6 dl tej
citromhéj /reszelve/
1-2 cs. vaníliás cukor
sárgabaracklekvár /a tetejét meglocsolni/
Elkészítés:
A kifliket felkarikázom. A mákot a cukorral összekeverve ledarálom, hozzáadom a sót is.
Egy tálba lerakok egy sor kiflit, majd megszórom a cukros mákkal. Ezt a rétegezést addig csinálom, amíg vannak a hozzávalók.
A pudingport elkeverem a cukorral, kevés tejet hozzáadva csomómentesre keverem, majd a forrásban lévő tejbe öntve megfőzöm. Belekeverem a reszelt citromhéját, a vaníliás cukrot és ezt a mákozott kiflikre öntöm. Nem keverve / hogy ne törjenek meg a karikák/, a tálat mozgatva rázogatom, hogy a tej mindenhova eljusson.
Ezután fedővel letakarom, hogy a gőzben tovább puhuljanak a kiflik. 10-15 perc után tálalom.
Ez így készítve nagyon finom „ lecses” lesz, ennek ellenére, már az íz hatások miatt is meglocsolom folyós sárgabaracklekvárral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.