Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » mákos guba /másképp/

felvitel dátuma: 2012-04-21 11:28:38       mai nézettség: 1       nézettség: 1481
részletes recept
mákos guba /másképp/
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

6 db kifli /szikkadt/
10 dkg mák
8 dkg cukor
egy csipetnyi
½ cs. vaníliás pudingpor + 2 kanál cukor
6 dl tej
citromhéj /reszelve/
1-2 cs. vaníliás cukor
sárgabaracklekvár /a tetejét meglocsolni/

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

Elkészítés:

A kifliket felkarikázom. A mákot a cukorral összekeverve ledarálom, hozzáadom a sót is.
Egy tálba lerakok egy sor kiflit, majd megszórom a cukros mákkal. Ezt a rétegezést addig csinálom, amíg vannak a hozzávalók.
A pudingport elkeverem a cukorral, kevés tejet hozzáadva csomómentesre keverem, majd a forrásban lévő tejbe öntve megfőzöm. Belekeverem a reszelt citromhéját, a vaníliás cukrot és ezt a mákozott kiflikre öntöm. Nem keverve / hogy ne törjenek meg a karikák/, a tálat mozgatva rázogatom, hogy a tej mindenhova eljusson.
Ezután fedővel letakarom, hogy a gőzben tovább puhuljanak a kiflik. 10-15 perc után tálalom.
Ez így készítve nagyon finomlecses” lesz, ennek ellenére, már az íz hatások miatt is meglocsolom folyós sárgabaracklekvárral.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*