50 dkg szikkadt mákos kalács
2-3 dl tej
2 egész tojás
1 vanília cukor
1 citrom reszelt héja
meggy ízlés szerint
Tojáshaboz:
4 tojás fehérje
2-3 ek cukor
Kockázd fel a szikkadt kalácsot! Egy mélyebb tálba önts tejet: nem kell nagyon sok, csak amennyit a kalács el tud szívni. Törj fel egy-két tojást, és keverd el a tejjel.Ízesítsd a tejet:szórj bele egy csomag vanília cukrot,1 citrom reszelt héja is mehet bele.Keverd bele a kalácsot, hagyd, hogy a tészta felszívja az ízesített tejet.Egy közepes kivajazott tortaformába kezd el rétegezni a gubát:guba,meggy,guba.... majd 180 Celsius-fokon süsd aranybarnára.
A tojáshabhoz:
A tojásokat válaszd szét, majd a cukorral jól verd fel a fehérjét és kend rá a guba tetejére.
Mintázhatod a habot kedved szerint... végül told be a 180 fokos sütőbe.
Süsd addig, amíg a hab szép színt kap.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.