Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Mákos_diós bejgli

felvitel dátuma: 2013-12-22 18:06:39       mai nézettség: 1       nézettség: 832
részletes recept
Mákos_diós bejgli
Hozzávalók 12 személyre:

4 db 60 dkg-os rúdhoz

56 dkg sima liszt,2 dl tej

10 dkg vaj,11 dkg zsír

6 dkg porcukor,reszelt citrom héj

2,5 dkg friss élesztő,1 tojás külön választva a kenéshez.

A töltelék,ehez a 4 rúdhoz

 

25 dkg,darált dió/mák

25 dkg porcukor,1 citrom resz. héja

2-3 evőkanál sárgabarack lekvár

kb 2 dl langyos tej,(hogy ne folyós,kenhető legyen a töltelék,ezt mindenki maga látja)

10 dkg vajas,vagy háztartási keksz,

2 evőkanál méz.pici rum,és mazsi izlés szerint

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Valóban nincs benne tojás,,!!nem kifelejtett tétel.Ezt a receptet, maximálian ajánlom mindnkinek,nagyon finom,és jól dolgozható.

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal,élesztővel.és a tejjel összegyúrjuk.kicsit olyan "kócos" a tészta,,mint ha soha nem akarna sima lenni,,de majd  lesz :D  ha lehet hűvös helyen dolgozzunk vele,mert eléggé elkelhet. 4 részre osztjuk. Letakarjuk,hűvös helyen pihentetjük amig a tölteléket elkészítjük.nagyon egyszerűen a száraz hozzávalókhoz hozzátesszük a tejet,Krémes ,kenhető állagúra kavarjuk.

A kiscipókat kb 30-32 cm szélességűre,és kb 17 cm hosszúra nyújtjuk.picinek tűnik így félkészen,de hatalmasra szépre meg fog nőni.A négyzeteket megtöltjük fele-fele adag töltelékkel és szépen eldolgozva  a széleket,felcsavarjuk.Tojás sárgájával lekenjük,kb fél óra száradás után,fehérjével.Megszurkáljuk és száraz,de hűvős helyen pihentetjük legalább 6-7 órát

180 fokon,kb 25-30 perc alatt szép barnára sütjük!! 

Jóétvágyat!!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*