4 db 60 dkg-os rúdhoz
56 dkg sima liszt,2 dl tej
10 dkg vaj,11 dkg zsír
6 dkg porcukor,reszelt citrom héj
2,5 dkg friss élesztő,1 tojás külön választva a kenéshez.
A töltelék,ehez a 4 rúdhoz
25 dkg,darált dió/mák
25 dkg porcukor,1 citrom resz. héja
2-3 evőkanál sárgabarack lekvár
kb 2 dl langyos tej,(hogy ne folyós,kenhető legyen a töltelék,ezt mindenki maga látja)
10 dkg vajas,vagy háztartási keksz,
2 evőkanál méz.pici rum,és mazsi izlés szerint
Valóban nincs benne tojás,,!!nem kifelejtett tétel.Ezt a receptet, maximálian ajánlom mindnkinek,nagyon finom,és jól dolgozható.
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal,élesztővel.és a tejjel összegyúrjuk.kicsit olyan "kócos" a tészta,,mint ha soha nem akarna sima lenni,,de majd jó lesz :D ha lehet hűvös helyen dolgozzunk vele,mert eléggé elkelhet. 4 részre osztjuk. Letakarjuk,hűvös helyen pihentetjük amig a tölteléket elkészítjük.nagyon egyszerűen a száraz hozzávalókhoz hozzátesszük a tejet,Krémes ,kenhető állagúra kavarjuk.
A kiscipókat kb 30-32 cm szélességűre,és kb 17 cm hosszúra nyújtjuk.picinek tűnik így félkészen,de hatalmasra szépre meg fog nőni.A négyzeteket megtöltjük fele-fele adag töltelékkel és szépen eldolgozva a széleket,felcsavarjuk.Tojás sárgájával lekenjük,kb fél óra száradás után,fehérjével.Megszurkáljuk és száraz,de hűvős helyen pihentetjük legalább 6-7 órát.
180 fokon,kb 25-30 perc alatt szép barnára sütjük!!
Jóétvágyat!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.