· 1 csomag réteslap(6 vagy 8 lapos)
· 15 dkg finommetélt
· 25 dkg mák
· 4 db tojás
· 5 dkg sütőmargarin
· 10 dkg porcukor
· 3 dkg mazsola
· 2.5 dl tejföl
· 1 csomag vaníliás cukor
· reszelt citromhéj
A recept kb.20*30-as tepsire vonatkozik.
A tepsit kikenjük olvasztott margarinnal majd egyenként beletesszük egy kivételével az összes réteslapot.Minden réteget megkenünk olvasztott margarinnal.Közben enyhén sós vizben kifőzzük a tésztát és lehűtjük.A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral vaniliával tejföllel és a reszelt citromhéjjal. A fehérjét felverjük habbá majd belekeverjük a tojássárgás,cukros alapba,végül beleszórjuk a darált mákot és a rumba áztatott mazsolát,legvégül pedig a kihűlt főtt tésztát.Beleöntjük a tepsibe majd egyenként ráhajogatjuk a tepsi oldalán túl lógó tésztarészeket a töltelékre.Legvégül a maradék lapot félbehajtva margarinnal lekenve a süti tetejére tesszük.180 C-on sütjük,amig tapintásra ruganyos,de majdnem szilárd a süti és szép aranyszinű a tésztája.A sütőben hagyjuk kihűlni,mert csak hidegen szelhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.