A tésztához:
1 kg liszt,
5 dl tej,
20 dkg cukor
,5 tojás sárga,
20 dkg olvasztott vaj,
5 g só,
5 dkg élesztő,
Töltelékhez
25 dkg darált mák
15 dkg cukor
1,5 dl tej
4 db alma kockázva
Kenéshez
1 tojás
egy csepp tej
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Közben a mákkal kikeverjük a cukrot és a tejet ráöntjük ,hogy jól megszívja magát és ne legyen száraz .Ha megkelt jól a tésztánk három felé vesszük .Kinyújtjuk másfél centiméter körülire .Megpucoljuk az almát és felkockázzuk.
A kinyújtott tészta egyik felét derelyevágóval bevagdossuk. Másik oldalára halmozzuk a mákot és almát és óvatosan feltekerjük a bevagdosott rész felé.
Mindhárom résszel így járunk el.
Tepsire tesszük egymás mellé.
A tetejét a tojással elkevert csepp tejjel megkenjük.
Majd előmelegített 170 fokos sütőben 30-35 percig sütjük
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.