Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Mákos almás cseresznyés

felvitel dátuma: 2012-12-26 22:23:24       mai nézettség: 4       nézettség: 954
részletes recept
Mákos almás cseresznyés
Hozzávalók 4 személyre:

35dkg liszt

15 dkg kristálycukor

1 tk sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

4 tojás

18dkg puha vaj

1,5 dl tej

3dkg darált mák

40dkg magozott cseresznye,vagy meggy

1 alma 

1 ek citromlé

porcukor

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A cseresznyét lecsepegtetjük,az almát meghámozzuk és lereszeljük és a citromlével meglocsoljuk.

Összekeverjük egy másik tálban a lisztet,sütőport,vaníliás cukorot és a kristálycukrot.Egy másik tálban pedig a vajat összekeverjük a tojással ezután öntjük hozzá a tejet.

A lisztes és a tojásos keveréket ezután összekeverjük,majd a kapott tésztánkat megfelezzük.

Az egyik feléhez keverjük a mákot,a másikhoz a reszelt almát.

Kivajazott kenyérsütő formában,vagy kuglóf formában rétegezzük.Először a mákos keveréket,erre a cseresznyét,majd az almás keveréket (de lehet fordítva is,ha úgy tetszik).

180-200 fokon 50-60 percig sütjük,de tűpróbával ellenőrizzük,mielőtt kivennénk.

Amikor kihűlt,óvatosan kivesszük a formából,a tetejét meghintjük porcukorral.

 

Eredet:Latsia konyhája

Szakács: Katca


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Jákli Judit 2013 szeptember 28

Nagyon jó kis recept!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*