Nagyon jó kis recept!
35dkg liszt
15 dkg kristálycukor
1 tk sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
18dkg puha vaj
1,5 dl tej
3dkg darált mák
40dkg magozott cseresznye,vagy meggy
1 alma
1 ek citromlé
porcukor
A cseresznyét lecsepegtetjük,az almát meghámozzuk és lereszeljük és a citromlével meglocsoljuk.
Összekeverjük egy másik tálban a lisztet,sütőport,vaníliás cukorot és a kristálycukrot.Egy másik tálban pedig a vajat összekeverjük a tojással ezután öntjük hozzá a tejet.
A lisztes és a tojásos keveréket ezután összekeverjük,majd a kapott tésztánkat megfelezzük.
Az egyik feléhez keverjük a mákot,a másikhoz a reszelt almát.
Kivajazott kenyérsütő formában,vagy kuglóf formában rétegezzük.Először a mákos keveréket,erre a cseresznyét,majd az almás keveréket (de lehet fordítva is,ha úgy tetszik).
180-200 fokon 50-60 percig sütjük,de tűpróbával ellenőrizzük,mielőtt kivennénk.
Amikor kihűlt,óvatosan kivesszük a formából,a tetejét meghintjük porcukorral.
Eredet:Latsia konyhája
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.