Egyszerűen gyönyörűek!
25 dg rétesliszt
3 evokanál porcukor
3 tojás sárgája
12 dg vaj
1 zacskó poréleszto /7 gr/
10 dg orolt mák + 10 dg cukor+1 vaníliás cukor+1 dcl forró víz
10 dg orolt dió+10 dg cukor+1 vaníliás cukor+1 dcl forró víz
Eloszor elkészítjuk a toltelékeket - a diót, ill. a mákot leoroljuk, hozzáadjuk a kétfajta cukrot, majd kb. 1 dcl forró vízzel leontjuk és hulni hagyjuk. Ha már hideg betesszuk a hutobe.
A tészta hozzávalóit osszegyúrjuk és pár órára szintén betesszuk a hutobe.
Két részre osztjuk a tésztát, gombócokat formálunk, amiket aztán oválisra sodrunk és megtoltjuk a mákos ill. diós toltelékkel. Kétszer lekenjuk tojással és légkeveréssel 20 perc alatt megsutjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.