Miért került ez a recept a böjti ételek közé? Hiszen a hozzávalók között van gépsonka és erdélyi szalonna is.
25 dkg makaróni
1 evk só
2 dl sűrített paradicsom
-1 evk mórzsolt majoranna
10 dkg erdélyi szalonna
1 közepes fej vöröshagyma1,5 dl étolaj
15 dkg darált gépsonka
2 közepes ecetes uborka
Egy 3 literes fazékban vizet forralunk,és a makaróni ketté tőrve bele tesszük,ha forr a víz,és a sót is,negyed órát főzzük,és le szűrjük,és egy tálba tesszük a főtt makarónit.A darált gépsonkát egy felaprított hagymával ,és erdélyi szalonna kockákkal is egyszerremeg pároljuk,és ha jól össze értek az ízek,,hozzá tesszük a paradicsom szósznak háromnegyed részét,és a majorannát,és jól meg pároljuk kicsi idő alatt,és a tésztánkra öntjük,és el keverjük a makarónit,és a szószt,és be tesszük a mikróba negyed órára át sülni,és amikor ki vesszük,a mardék sparadicsom szószt hozzá adjuk a többihez,és el keverjük,az ecetes uborkát csíkokra szeljük és a tetejére ízelítésnek rá tesszük,és így fogyasztható,nagyon finom,pikáns ízű!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.