Nagyon guszta
Hozzávalók:50 dkg. liszt,4 dkg. élesztő,3.5 dl. tej,3 ek. porcukor,2 ek.étolaj,8 ek. mák,8 ek. cukor,5 dkg. olvasztott vaj,1cs. vaniliás cukor,1 citrom reszelt héja.
1 tojás a kenéshez
A lisztet az élesztővel felfuttatott,tejjel összekeverjükkeleszteni tesszük. ha megkelt, kb.30x40 cm-es téglalapot nyújtunkbelőle, megkenjük olvasztott vajjal,és rászorjuk a ledarált cukrozott mákot. feltekerjük a tésztát, koszorú formára hajtjuk, és a végeitegymásba dugjuk.éles késsel bemetszük a tésztát a kép szerint egyenlö részekre. a szeleteket lapjára igazitjuk, vigyázzunk hogy egy irányba nézzenek. megkenjük tojással és előmelegitett sütőben 35- 40 percig sütjük.én a képen diósan sütöttem, de az eredeti neve a mák virág.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.