50 dkg 30 %-os zsírtartalmú darált sertés hús
25 dkg sertésmáj
2 db szikkadt zsemle
2 db tojás
só, bors, majoranna, őrölt kömény
1 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 üveg Áfonyás lilahagyma lekvár
A májat, és a vöröshagymát daráljuk le, majd keverjük össze a hússal. A fokhagymát préseljük össze, zsemlét áztassuk be, majd tegyük a húshoz. Adjuk hozzá a két tojást, fűszerezzük, és keverjük át alaposan.
Az őzgerinc formába rakjuk bele a pástétom masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig süssük.
Ha kihűlt borítsuk ki a formából, szeleteljük. Friss kenyérrel és Áfonyás lilahagyma lekvárral kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.