Majonézes saláta:
4 dl joghurt vagy tejfől
1 tubus majonéz
fokhagymapor vagy 2-3 gerezd reszelve
só, bors
2-3 db kockázott paradicsom
2-3 db tv paprika kockázva
10-12 db ecete uborka kockázva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1- 2 fej lilahagyma felkarikázva
50 dkg fodros kocka tészta
Bolonyais pöri:
50dkg csirkemell felkockázva
2 fej vörös hagyma
2 ek. olaj
1 tk. egész kömény
1 tv paprika
2-3 gerezd fokhagyma
örölt paprika
1-2 db paradicsom
2 pörkölt kocka
só, bors, 1 csokor apróra vágott petrezselyem zőld
Elkészítem a majonézes salátát hozzá keverem a hozzá valókat és hűtőbe rakom pihenni addig amíg kifőzöm a tésztát. Amikor kifőt a tészta jól lehűtöm (azaz a csap alatt lehütöm:), aztán olajjal összekeverem ,hogy ne ragadjon össze. Összekeverem a tésztát majonézes salátával.
Bolonyai pörkölt
Kevés olajon megfonnyasztom a hagymát, pírítom a köménymagot, a kockára vágott paprikával, a zuzzott fokhagymával. Hozzá adom a húst és fehéredésig pírítom. Piros örölt paprikát hozzá keverem fel öntöm kevés vízzel és puhára párolom.Adok hozzá paradicsomot, kechapot is. Ízlés szerint sózni, 2 db pörkölt kocka. Amikor a hús megpuhult zaftjára sütöm.
Tálalás: egy lapos tányérra raktam a majonézes tészta salátát és a tetejére a bolonyais pörköltet.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.