2-3 drb házi kolbász
majonézes krumplihoz:
5-6 darab krumpli
kis üveg majonéz
kis doboz tejföl
2-3 fej lila hagyma
só,bors,ecet,víz,cukor
díszítéshez zöldségek
A kolbászokat megsütjük szép ropogósra.
Elkészítjük a majonézes krumplit.Krumplikat meghámozzuk,megfőzzük,langosra kihűtjük majd egy tálba felkarikázzuk vagy felkockázzuk,úgy hogy egy réteg krumpli egy réteg felszeletelt lila hagyma amíg el nem fogy.Közben rétegenként meg is sózzuk.
Megcsináljuk a lét még pedig úgy hogy kb.fél liter vízben elkeverünk 2-3 ek cukrot,ízesítjük ecettel és ráöntjük a felszeletelt krumplira és hagymára.Fél órát hagyjuk hideg helyen pihenteni majd aztán leszűrjük.
Kis tálkába kikeverjük a majonézt a tejfőllel,tettem bele frissen őrölt borsot egy kis pirospaprikát,jól ősszekevertem és ráöntöttem a krumplira,óvatosan összekevertem és lehet tálalni.
Tetejét sárga és zöld paprika karikákkal ill.paradicsom karikával díszítettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.