Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Majonézes krumpli sült kolbásszal

felvitel dátuma: 2012-01-03 11:38:38       mai nézettség: 1       nézettség: 1378
részletes recept
Majonézes krumpli sült kolbásszal
Hozzávalók 3 személyre:

2-3 drb házi kolbász

majonézes krumplihoz:

5-6 darab krumpli

kis üveg majonéz

kis doboz tejföl

2-3 fej lila hagyma

,bors,ecet,víz,cukor

díszítéshez zöldségek

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A kolbászokat megsütjük szép ropogósra.

Elkészítjük a majonézes krumplit.Krumplikat meghámozzuk,megfőzzük,langosra kihűtjük majd egy tálba felkarikázzuk vagy felkockázzuk,úgy hogy egy réteg krumpli egy réteg felszeletelt lila hagyma amíg el nem fogy.Közben rétegenként meg is sózzuk.

Megcsináljuk a lét még pedig úgy hogy kb.fél liter vízben elkeverünk 2-3 ek cukrot,ízesítjük ecettel és ráöntjük a felszeletelt krumplira és hagymára.Fél órát hagyjuk hideg helyen pihenteni majd aztán leszűrjük.

Kis tálkába kikeverjük a majonézt a tejfőllel,tettem bele frissen őrölt borsot egy kis pirospaprikát,jól ősszekevertem és ráöntöttem a krumplira,óvatosan összekevertem és lehet tálalni.

Tetejét sárga és zöld paprika karikákkal ill.paradicsom karikával díszítettem.

Szakács: Csillus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*