Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Majonézes krumpli

felvitel dátuma: 2018-04-22 15:54:16       mai nézettség: 1       nézettség: 512
részletes recept
Majonézes krumpli
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg apróbb szemű krumpli

1 db tojás sárgája

1 dl hidegen sajtolt kukoricacsira olaj
http://grapoilashop.hu/

2 mk só

2 kk cukor 

1 mk őrölt fehérbors

2 kk mustár

1 közepes citrom leve

1 ek 10%-os ecet

1 fej vöröshagyma vékony karikára vágva

0,5 l víz

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

 Az egy kiló krumplit feltesszük héjastól főni.
Ez kb. 30-40 perc alatt megfő, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk.
A krumplit aztán 3-4 mm-es karikákra vágva, egy tálba rétegezzük a vékony karikára vágott hagymával.
A vízbe teszünk egy kk cukrot, az ecetet és 1 mk sót / vagyis saláta levet készítünk, lehet ízlés szerint./, és ráöntjük a krumplira.
Míg a többit elkészítjük, betesszük a tálat  a hűtőbe .

A tojás sárgáját elkezdjük a keverőgéppel keverni, közben az olajat először szigorúan cseppenként öntjük hozzá.
Mikor látjuk, hogy kezd sűrűsödni a keverék, utána már mehet az olaj apró csurrantásonként.
Addig öntjük hozzá az olajat, míg vaj sűrűségű lesz. Ezután fűszerezzük, citromlével, mustárral cukorral, sóval, borssal. 

A hűtőből elővett krumpliról a salátalé kb 80%-át leöntjük, majd az elkészített majonézünket a hagymás krumplikarikákkal óvatosan összekeverjük.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*