1 kg apróbb szemű krumpli
1 db tojás sárgája
1 dl hidegen sajtolt kukoricacsira olaj
http://grapoilashop.hu/
2 mk só
2 kk cukor
1 mk őrölt fehérbors
2 kk mustár
1 közepes citrom leve
1 ek 10%-os ecet
1 fej vöröshagyma vékony karikára vágva
0,5 l víz
Az egy kiló krumplit feltesszük héjastól főni.
Ez kb. 30-40 perc alatt megfő, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk.
A krumplit aztán 3-4 mm-es karikákra vágva, egy tálba rétegezzük a vékony karikára vágott hagymával.
A vízbe teszünk egy kk cukrot, az ecetet és 1 mk sót / vagyis saláta levet készítünk, lehet ízlés szerint./, és ráöntjük a krumplira.
Míg a többit elkészítjük, betesszük a tálat a hűtőbe .
A tojás sárgáját elkezdjük a keverőgéppel keverni, közben az olajat először szigorúan cseppenként öntjük hozzá.
Mikor látjuk, hogy kezd sűrűsödni a keverék, utána már mehet az olaj apró csurrantásonként.
Addig öntjük hozzá az olajat, míg vaj sűrűségű lesz. Ezután fűszerezzük, citromlével, mustárral cukorral, sóval, borssal.
A hűtőből elővett krumpliról a salátalé kb 80%-át leöntjük, majd az elkészített majonézünket a hagymás krumplikarikákkal óvatosan összekeverjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.