Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Reggelire ajánlott ételek recept » Majonézes karfiolkrém

felvitel dátuma: 2011-06-29 16:49:11       mai nézettség: 1       nézettség: 3109
részletes recept
Majonézes karfiolkrém
Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 közepes méretű karfiol
  • 1 közepes fej  lilahagyma
  • majonéz (én házilag készítettem)
  • bors
  • kevés citromlé
  • ételízesítő
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

 A karfiolt rózsáira szedjük,  folyó vízben jól megmossuk. Egy edényben fel teszünk főni kb. 4 liter vizet, amelybe teszünk ízlés szerinti mennyiségű ételízesítőt. Amikor forr a víz, belehelyezzük a karfiol rózsákat , és puhára főzzük. Levesszük a tűzről , és leszűrjük róla a vizet, a szűrő edényben hagyjuk, hogy lecsöpögjön, és hűljön. Közben elkészítjük a majonézt. 2 tojás sárgáját elkeverünk egy evőkanálnyi mustárral, majd apránként adagoljuk hozzá az olajat, a kívánt mennyiség eléréséig. Ízléstől függ. Én kb. 400 ml-ből készítettem.

Ha kész a majonéz, belereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük a megtisztított lilahagymát, ízesítjük sóval , borssal, majd villával áttörjük a karfiolt , és azt is hozzáadjuk a majonézhez. Kevés citromlevet adunk hozzá, jól összkeverjük. Pirítóssal, vagy friss kenyérre kenve, paradicsommal .....Isteni!!!

Szakács: marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Margó 2011 június 29

Ezt ki fogom próbálni,jól hangzik!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*