Ezt ki fogom próbálni,jól hangzik!
A karfiolt rózsáira szedjük, folyó vízben jól megmossuk. Egy edényben fel teszünk főni kb. 4 liter vizet, amelybe teszünk ízlés szerinti mennyiségű ételízesítőt. Amikor forr a víz, belehelyezzük a karfiol rózsákat , és puhára főzzük. Levesszük a tűzről , és leszűrjük róla a vizet, a szűrő edényben hagyjuk, hogy lecsöpögjön, és hűljön. Közben elkészítjük a majonézt. 2 tojás sárgáját elkeverünk egy evőkanálnyi mustárral, majd apránként adagoljuk hozzá az olajat, a kívánt mennyiség eléréséig. Ízléstől függ. Én kb. 400 ml-ből készítettem.
Ha kész a majonéz, belereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük a megtisztított lilahagymát, ízesítjük sóval , borssal, majd villával áttörjük a karfiolt , és azt is hozzáadjuk a majonézhez. Kevés citromlevet adunk hozzá, jól összkeverjük. Pirítóssal, vagy friss kenyérre kenve, paradicsommal .....Isteni!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.