Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Majonézes hússaláta -maradékból

felvitel dátuma: 2011-06-14 17:27:50       mai nézettség: 1       nézettség: 2771
részletes recept
Majonézes hússaláta -maradékból
Hozzávalók 3 személyre:

10 dkg főtthús

5 db főtt sárgarépa

2 db főtt karalábé

2 db főtt zeller

1 db főtt fehérrépa

a fenti hozzávalók mind a pulyka nyaklevesből maradtak.

1 db tojás sárgája

1 dl étolaj

1 mokkáskanál mustár

1 csapott mokkáskanál stevia /vagy 1 teáskanál cukor/

1 mokkáskanál só

1 evőkanál citromlé

 

       

Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:

A húslevesbe főtt "alkotórészeket" felszeleteljük és egy tálba tesszük.

A  tojássárgát mély tálban fakanállal vagy kis robotgéppel keverni kezdjük.Az olajat kezdetben cseppenként adagoljuk a tojássárgához, de amikor már keményedni kezd, nagyon vékony sugárban önthetjük. Ha már vaj keménységű hozzáadjuk a mustárt, az édesítőt, sózzuk és a citromlevet is óvatosan hozzákeverjük.

Ekkorra az állaga hígabbá válik, így már rá tudjuk önteni a tálban lévő felvágott főtthúsra és zöldségekre. Óvatosan összekeverjük és tálalhatjuk is.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Kálmán Árpádné 2011 június 14

Nagyon praktikus és nagyon finom. Hidegen egyedül is fogyasztható.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*