Nagyon praktikus és nagyon finom. Hidegen egyedül is fogyasztható.
10 dkg főtthús
5 db főtt sárgarépa
2 db főtt karalábé
2 db főtt zeller
1 db főtt fehérrépa
a fenti hozzávalók mind a pulyka nyaklevesből maradtak.
1 db tojás sárgája
1 dl étolaj
1 mokkáskanál mustár
1 csapott mokkáskanál stevia /vagy 1 teáskanál cukor/
1 mokkáskanál só
1 evőkanál citromlé
A húslevesbe főtt "alkotórészeket" felszeleteljük és egy tálba tesszük.
A tojássárgát mély tálban fakanállal vagy kis robotgéppel keverni kezdjük.Az olajat kezdetben cseppenként adagoljuk a tojássárgához, de amikor már keményedni kezd, nagyon vékony sugárban önthetjük. Ha már vaj keménységű hozzáadjuk a mustárt, az édesítőt, sózzuk és a citromlevet is óvatosan hozzákeverjük.
Ekkorra az állaga hígabbá válik, így már rá tudjuk önteni a tálban lévő felvágott főtthúsra és zöldségekre. Óvatosan összekeverjük és tálalhatjuk is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.