Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Majonézes halikrasaláta

felvitel dátuma: 2011-03-22 11:59:07       mai nézettség: 1       nézettség: 4833
részletes recept
Majonézes halikrasaláta
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg pontyikra
5 dkg vöröshagyma
1 citrom
1 babérlevél
1 paradicsom
1 fej vöröshagyma
só, bors ízlés szerint
2 dl majonéz
1/4 csomo petrezselyem
1 db metélőhagyma
olajbogyó  ( diszítéshez is )
saláta

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Mártás:
A majonézt citromlével, apróra vágott hagymával, petrezselyemmel, olajbogyóval összekeverjük.

A halikrát sóval, borssal, babérlevéllel, vöröshagymával, citromlével ízesített vízben megfőzzük.
A halikráról levesszük a hártyát, és egyenlő darabokra fejtjük.

Tálalás:
Megmossuk a salátalevelet, és a tányérra terítjük.
Ráhelyezzük a halikrát, majd a fűszeres majonézes mártást, tetejére friss zöldséget, és olajbogyót díszítésként, majd a hűtőbe tesszük egy pár órát, hogy érlelődjön.
Hidegen tálaljuk.

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*