60 dkg pontyikra
5 dkg vöröshagyma
1 citrom
1 babérlevél
1 paradicsom
1 fej vöröshagyma
só, bors ízlés szerint
2 dl majonéz
1/4 csomo petrezselyem
1 db metélőhagyma
olajbogyó ( diszítéshez is )
saláta
Mártás:
A majonézt citromlével, apróra vágott hagymával, petrezselyemmel, olajbogyóval összekeverjük.
A halikrát sóval, borssal, babérlevéllel, vöröshagymával, citromlével ízesített vízben megfőzzük.
A halikráról levesszük a hártyát, és egyenlő darabokra fejtjük.
Tálalás:
Megmossuk a salátalevelet, és a tányérra terítjük.
Ráhelyezzük a halikrát, majd a fűszeres majonézes mártást, tetejére friss zöldséget, és olajbogyót díszítésként, majd a hűtőbe tesszük egy pár órát, hogy érlelődjön.
Hidegen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.