Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Osztrák » Majonézes burgonya/német

felvitel dátuma: 2011-11-27 17:25:56       mai nézettség: 1       nézettség: 2262
részletes recept
Majonézes burgonya/német
Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg salátának való burgonya

10 db tojás

2 db közepes hagyma (lehet lila vagy salátának való hagyma is)

1 db 450 gr majonéz (vagy 250gr majonéz és 1 db kicsi tejföl keveréke)

1 ek 10% - os ecet

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

A burgonyát és a tojásokat alaposan megmosom, és egy edénybe teszem fel főni 1 ek sóval.

Mig megpucolom és felaprítom a hagymákat és kikeverem a majonézt a tejföllel.

A megfőtt burgonyát és a tojást megpucolom és elkezdem rétegezni egy salátás edénybe az összetevőket.

1 ek ecet (ez csak legalulra 1 x kell) - aprított hagyma - szeletelt burgonya amit megsózok (egyébként a burgonya sózását minden rétegnél ismétlem!)- karikára vágott tojás - majonéz.

Ezt addig ismétlem míg az összes anyag el nem fogy, majd óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze jól elkeverem. Megkostolom és ha sótlannak találom még egy picit utána sózok most.

Sült és rántott dolgokkal nagyon finom.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 28

Nagyon klassz!!Mentettem!Köszi!

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 november 28

Szívesen! Mi nagyon imádjuk roston hal mellé is.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*