Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Majomkenyér

felvitel dátuma: 2012-04-14 15:31:04       mai nézettség: 1       nézettség: 2268
részletes recept
Majomkenyér
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg liszt,csipet ,1 tojás,3 dl tej,5 dkg olvasztott vaj,3 evőkanál cukor,2/5 dkg élesztő,mazsola,2 dl barna cukor,2 teáskanál fahéj15 dkg olvasztott vaj(mazsola) Az eredeti recept linkje fenn található!

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Egy kevés tejben megfuttatjuk az élesztőt,majd tésztát gyúrunk!(én beleöntöttem a 3 dl tejet így még vett föl egy kis lisztet! A végén jön hozzá az olvasztott vaj(5 dkg)Kelesztjük.Három részre osztottam a tésztát és 60 db gombócot formáztam.beletettem az olvasztott vajba majd a barnacukorba!Kivajaztam egy kuglófformát és a gombócokkal szépen kiraktam! Rétegenként lehet tenni bele mazsolát!A maradék vajat és cukrot is ráöntöttem! Begyújtottam a sütőt amíg melegedett addig kelesztettem egy kicsitMost egy 22 cm formát használtam de egy kicsit kifutott ezért olyan formát használjatok ami nem tölti meg egészen.

Szakács:


Film link: http://www.nosalty.hu/recept/majomkenyer-0

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 marika 2012 április 15

Ez nagyon finom! Ha nem barnacukrot, hanem sima kristálycukrot használok, akkor is jó lesz, gondolom! A receptet elmentettem, köszi!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*