2 cs. Tante Fanny Friss vajas-leveles tészta 270 g
10 dkg vaj
12 dkg szarvasi pulykamájas
1 db tojás
liszt
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A Tante Fanny friss leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
Egyforma négyzeteket vágunk, majd a négyzetek közepéből is 2x2 cm négyzet alakú lapocskát vágunk majd enyhén lisztes késsel.
Az egybenhagyottakat fölvert tojással megkenjük, és a lyukas négyzeteket rájuk illesztjük ( ezt kétszer tesszük meg) , majd ezek tetejét is megkenjük tojással.
Tepsíbe helyezzük, majd előmelegített sütőben 210 C fokon pirosra sütjük
Közben a májkrémet és a vajat simára keverjük.
A megsült tésztakosarak üregét megtöltjük a májkrémmel, és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.