Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Májkrémes tésztakosár Tante Fanny tésztából

felvitel dátuma: 2012-03-24 19:48:20       mai nézettség: 1       nézettség: 1945
részletes recept
Májkrémes tésztakosár Tante Fanny tésztából
Hozzávalók 4 személyre:

2 cs. Tante Fanny Friss vajas-leveles tészta 270 g
10 dkg vaj
12 dkg szarvasi pulykamájas
1 db tojás
liszt  

Konyhai mértékegységek

Liszt:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g

Cukor:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g

:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g

Olaj:

1 evőkanál: 2 dkg

Búzadara:

1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg

Tej:

1 evőkanál: 1,5 dkg

Edények űrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl 

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A Tante Fanny friss leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.

Egyforma négyzeteket vágunk, majd a négyzetek közepéből is 2x2 cm négyzet alakú lapocskát vágunk majd enyhén lisztes késsel.
Az egybenhagyottakat fölvert tojással megkenjük, és a lyukas négyzeteket rájuk illesztjük ( ezt kétszer tesszük meg) , majd ezek tetejét is megkenjük tojással.
Tepsíbe helyezzük, majd előmelegített sütőben 210 C fokon pirosra sütjük

Közben a májkrémet és a vajat simára keverjük.
A megsült tésztakosarak üregét megtöltjük a májkrémmel, és tálaljuk.

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*