Dicséretes a kreativitásod. nagyon jól szemlélteted és értehtő megfogalmazásoddal még a kezdő háziasszonyok is boldogulnak. Az látszik, hogy nem tegnap kezdtél főzni. Csak így tovább.
A resztelt májhoz:
legjobb a csirkemáj, de lehet nyúlmáj is: 500 gr
1 kisebb hagyma
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 tetőzött kiskanál majoránna
1 kiskanál tengerisó
1 kiskanál őrölt piros paprika
4 evőkanál olaj
A krumplis plackykhoz:
20 db, 13 cm átmérőjű 1,5 kg húsdarálón ledarált, megtisztított krumpli
1 db jó nagy megtisztított, ledarált hagyma
1 fej fokhagyma megtisztítva, ledarálva
4 egész tojás
4 tetőzött evőkanál daraliszt
3 kiskanál majoránna
1 kiskanál őrölt feketebors
3 kiskanál tengerisó
olaj a sütéshez
A feldarabolt májat az olajon megüvegesített felszeletelt hagymán a fűszerek és a só hozzáadásával megresztelem- kb. 15 perc alatt kész . Félreteszem.
A plackykhozvalókat az olaj kivételével összekeverem. Egy jól felmelegített -legjobb egy teflon palacsintasütőn megkezdődhet a sütés.
Ha elég nagy a palacsintasütőnk a plackykat kettesével is süthetjük éspedig úgy, hogy minden adag alá két evőkanál olajat csurrantunk. Szép ropogósra ,megforgatva közepes lángon sütjük a plackykat. Az olaj kelletik.
A végén a májjal megtöltjük őket. Illik hozzá valamilyen savanyúság, vagy saláta, mert nehéz étel. Nyár végén amikor már elég erős a krumpli( újburgonyából lehetetlen elkészíteni, mert az nagyon vizes és a plackyk szétesnek, odaragadnak) ha csak plackykat készítünk, kefírrel egy pompás vacsora. Vagy akár most is.
Dicséretes a kreativitásod. nagyon jól szemlélteted és értehtő megfogalmazásoddal még a kezdő háziasszonyok is boldogulnak. Az látszik, hogy nem tegnap kezdtél főzni. Csak így tovább.
Ez a lepény is hasonlít a laskára valamelyest! Ezt a receptedet is szeretném kipróbálni, biztos ízlene a férjemnek!
Ez a lepény is hasonlít a laskára valamelyest! Ezt a receptedet is szeretném kipróbálni, biztos ízlene a férjemnek!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.