Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Májjal toltott csirkecomb és csirkenugett

felvitel dátuma: 2011-09-18 08:52:09       mai nézettség: 1       nézettség: 1681
részletes recept
Májjal toltott csirkecomb és csirkenugett
Hozzávalók 6 személyre:

1 kg csirkecombfilé
1/2 kg csirke vagy pulykamáj
1 zsemlye
2 tojás
petrezselyemzöldje,
1-2 gerezd  fokhagyma
1 vöröshagyma
olaj a kisütéshez és a resztelt májhoz
őrölt kömény, bors, , prézli ízlés szerint

A csirkenugetthez 2 csirkemell, , liszt, tojás, prézli

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, kissé ellapítjuk, ha nem lenne túl egyenletes.

A májat kockákra vágjuk, rádobjuk a forró olajon megpirított hagymára, borsozzuk, koménymaggal magszórjuk.
Kissé hülni hagyjuk, majd hozzáadjuk az áztatott kifacsart zsemlyét, a tojásokat , a fokhagymát, az apróra vágott petrezselyem zöldjét.
Picit sózzuk.
A combok egyik oldalára halmozzuk, a másik oldalt ráhajtjuk és bepanírozzuk a szokásos módon.

Lassú tűzön megsütjük.

A csirkenugettekhez a csirkemellet apró, egyforma kockákra vágjuk, bepanírozzuk lisztbe, tojásba és prézlibe, majd megsütjük.

Sült krumplit adunk hozzá, de finom rizssel vagy tarhonyával, esetleg krumplipürével is.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2012 február 13

nagyon ötletes,ezt is elmentem.Pannikám muszáj mindíg valami újat kitalálnom a családnak,puszi,Hugi.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*