Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve.

felvitel dátuma: 2014-10-16 15:25:05       mai nézettség: 1       nézettség: 874
részletes recept
Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve.
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók:

4 db csirkecomb
4 db csirkemáj
8 szelet császárszalonna (v. bacon)

fehér őrölt bors
majoránna
bazsalikom
szerecsendió
5 dkg margarin
1,5-2 dl fehér bor


 

Előkészületi idő: 40 perc


Elkészítés:

Elkészítése:

A combokat csontozzuk ki. Egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva, emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össze a hús.

A kicsontozott combokat ízlés szerint sózzuk meg, majd az enyhén besózott, és borsozott, csirkemájat fektessük bele a csont helyére. Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd tekerjük be a vékonyra leszeletelt császárszalonnával. (hústűvel szúrjuk át, hogy sütés közben szépen egybemaradjon)

A tepsit kenjük ki a margarinnal, majd helyezzük egymásmellé a combokat. Ezután öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le a tepsi tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt, pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

A meddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet Én rizzsel, sárgarépával, vegyesen  párolva készítettem a köretett

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*