Ezt a hétvégén kipróbálom.Köszi!
Egyes serpenyő:
Kettes serpenyő:
(Ha előkészítünk mindent, a két serpenyővel egyszerrel lehet dolgozni.)
Egyes serpenyő:
Az olajban, a felszeletelt, picit sózott hagymát megpirítjuk. A tetszés szerint feldarabolt csirkemájat rátesszük a hagymára, lepirítjuk. Borssal, pirospaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, kevés ideig fedővel, majd nélküle készre pároljuk. Letakarjuk.
Kettes serpenyő:
A felcsíkozott mellet az olajban átpirítjuk. A majoránnát és a fokhagyma felét áttörve rátesszük. Összekeverjük és ráöntjük az erőlevest (vagy a langyos vízben feloldott leveskockát). Fedő alatt pároljuk. Ha félig kész, mehet bele a felszeletelt gomba, még fokhagyma, és ha szükséges só. Készre pirítjuk az egészet.
A két serpenyő tartalmát összeöntjük, a maradék fokhagymát rányomjuk (aki szereti erőspaprikát), összepároljuk az egészet. Készen vagyunk.
Körítésnek lehet sült krumpli (kocka, hasáb), de nagyon finom kenyérrel is.
Bármilyen savanyúsággal tálalható.
Megjegyzés: A szaft mennyisége a zsiradék mennyiségétől függ. (Filézett csirkecombbal szaftosabb – pulykahússal is készíthető.)
(Recept variáció)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.