Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Magyaros töltött csirke

felvitel dátuma: 2014-05-03 17:57:26       mai nézettség: 1       nézettség: 2078
részletes recept
Magyaros töltött csirke
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók: 1 kb. 1,5-2 kg-os, konyhakész csirke (bontott csirke), sült csirke fűszerkeverék
A töltelékhez: 20 dkg csirkemáj, 5-6 szelet szikkadt kenyér, tej, 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöld , bors, majoránna, 4-5 tojás, zsír 1 db gomba,

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:

A csirkét mossuk, majd  fűszerkeverékkel kenjük át alaposan kívül, belül, és hagyjuk ebben 1 órát állni.
állítsuk össze a tölteléket.
A hagymákat reszeljük le, és üvegesre pároljuk meg a zöldet apróra vágjuk.
A kenyérszeleteket áztassuk tejbe, majd nyomkodjuk ki a tejet belőlük.
A csirkemájat mossuk meg, majd egy kisebb késsel kaparjuk el.
Minden hozzávalót keverjünk jól el egy keverőtálban, fűszerezzük.
A csirke belsejébe töltsük be a masszánkat.
Ha marad, és fér a comb bőrök alá is töltsünk kevés tölteléket.
A csirke két végét (nyaka, fara) hústűkkel zárjuk be, hogy a sütés során ne folyjon ki belőle a töltelék.
Tegyük egy hőálló tepsibe, sütőformába, öntsünk alá kevés vizet, és zsiradékot, majd fóliával takarjuk le.
A csirke méretétől függően kb. másfél órán át süssük 180-200 fokon a pipit.
Ezt követően távolítsuk el a fóliát, és 180 fokon süssük arany barnára.
Jól illik hozzá a burgonyapüré, bármilyen saláta

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 bacsa maja 2016 július 26

szerintem nagyon jó recept

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*