szerintem nagyon jó recept
Hozzávalók: 1 kb. 1,5-2 kg-os, konyhakész csirke (bontott csirke), sült csirke fűszerkeverék
A töltelékhez: 20 dkg csirkemáj, 5-6 szelet szikkadt kenyér, tej, 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöld só, bors, majoránna, 4-5 tojás, zsír 1 db gomba,
A csirkét mossuk, majd fűszerkeverékkel kenjük át jó alaposan kívül, belül, és hagyjuk ebben 1 órát állni.
állítsuk össze a tölteléket.
A hagymákat reszeljük le, és üvegesre pároljuk meg a zöldet apróra vágjuk.
A kenyérszeleteket áztassuk tejbe, majd nyomkodjuk ki a tejet belőlük.
A csirkemájat mossuk meg, majd egy kisebb késsel kaparjuk el.
Minden hozzávalót keverjünk jól el egy keverőtálban, fűszerezzük.
A csirke belsejébe töltsük be a masszánkat.
Ha marad, és fér a comb bőrök alá is töltsünk kevés tölteléket.
A csirke két végét (nyaka, fara) hústűkkel zárjuk be, hogy a sütés során ne folyjon ki belőle a töltelék.
Tegyük egy hőálló tepsibe, sütőformába, öntsünk alá kevés vizet, és zsiradékot, majd fóliával takarjuk le.
A csirke méretétől függően kb. másfél órán át süssük 180-200 fokon a pipit.
Ezt követően távolítsuk el a fóliát, és 180 fokon süssük arany barnára.
Jól illik hozzá a burgonyapüré, bármilyen saláta
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.