Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Magyaros pogácsa

felvitel dátuma: 2013-10-13 16:08:15       mai nézettség: 1       nézettség: 1621
részletes recept
Magyaros pogácsa
Hozzávalók 4 személyre:
3 db tojás
1 kg liszt

2 evőkanál cukor
1 élesztő
2,5 dl tej
2 db paprika /fehér vagy piros/
kolbász /csípős vagy csemege vagy vegyesen/
csípős piros arany
4 evőkanál tejföl
sajt
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
A 2,5 dl tejbe beleteszem a 2 evőkanál cukrot és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet egy nagyobb tálba teszem beleteszem a sót (ízlés szerint én kb 1,5 evőkanálnyit tettem bele) az apróra vágott paprikát és kolbászt belekeverem, hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt és 1 egész tojást és egy másik tojássárgáját. kikeverek 4 evőkanálnyi tejfölt tetszőleges mennyiségű piros arannyal (csípőst használtam ha már magyaros lesz a pogácsa :D) hozzáöntöm a többi alapanyaghoz és összegyúrom. Kelesztem, majd kinyújtom feltekerem (mint mondjuk egy piskóta tekercset) és 3 fele osztom. újra kinyújtok egy bucit. a maradék tojásfehérjéhez hozzáütök még egy tojást és lekenem vele a tésztát sajtot reszelek , majd egy nagyobb méretű szaggatóval kiszaggatom. 190°C-os sütőben kb 15-20 percig sütjük vagy amíg szép pirosak nem lesznek.
Szakács: Barbus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*