Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Magyaros kölesfasírt párolt káposztával

felvitel dátuma: 2011-02-05 20:46:12       mai nézettség: 1       nézettség: 3286
részletes recept
Magyaros kölesfasírt párolt káposztával
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg köles
2 teáskanál medvehagyma
80 dkg fejes káposzta
mokkáskanálnyi pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
egész kömény mokkáskanálnyi
1 evőkanál kókusz zsír
só ízlés szerint

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A kölest egylábasban megpirítjuk másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, megfőzzük, majd lefedjük és 10 percig duzzasztjuk. A medvehagyma egy részét kevés  kókusz zsíron megfuttatjuk, tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát , és kevés vízzel felöntjük, a tűzre visszatéve beforraljuk. A megduzzadt köleshez keverjük a pörkölt alapot, fűszerezzük a fokhagymával  őrölt köménnyel, szükség esetén sózzuk. A masszát alaposan összekeverjük majd gombócokat  formálunk belőle, melyeket a sütőben átsütünk. A medvehagyma másik felét  kevés kókusz zsíron megfuttatjuk majd vékony szeletekre vágott káposztát hozzáadjuk, sózzuk őrölt köménnyel fűszerezzük  esetleg kevés citromlével ízesíthetjük és puhára pároljuk. A fasírtokat a káposztával együtt tálaljuk. 

Szakács: Ritus


Film link: http:// rita-szekeres.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Kercsike 2011 március 4

Nagyon jó ízűre sikeredett a kölesfasírt is és a párolt káposzta is. Medvehagymám nem volt itthon, így fokhagymát és vöröshagymát tettem a fasírtba. A káposzta és a kölesfasírt egymásmellé rendelése jó ötlet, mert a fasírt esetleges szárazságát jól kiegészíti a káposzta zaftossága.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*