Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Magyaros gombócleves és csörögefánk

felvitel dátuma: 2014-11-07 15:47:26       mai nézettség: 1       nézettség: 2185
részletes recept
Magyaros gombócleves és csörögefánk
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávaló 15 dkg füstölt kolbász, 4 - 5 db burgonya, 1 db Vhagyma, 1 -3 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 1 db tojás, petrezselyemzöld, bors, , ételízesítő,2 dl tejföl, 2-3 ek. liszt

Csőrögefánk

Hozzávalók: 35 dkg finom liszt,1 csipet , 3 ek. porcukor, 1 kk sütőpor, 5 db tojássárgája, 1 pohár tejföl, 5 dkg olvasztott ráma, Tetejére: porcukor, vagy lekvár

Előkészületi idő: 50 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

A krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, közben a tört fokhagymát is beletesszük. Megszórjuk pici pirospaprikával, és felöntjük a krumpli levével, majd annyi vízzel pótoljuk, hogy kb. 3 l legyen. Ízesítjük sóval, és tovább főzzük. Közben a kihűlt és jól összetört krumplihoz hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt, a tojást, a petrezselyemzöldet, , pici őrölt borsot, pici ételízesítőt és annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és a leveshez adjuk, majd még 10 percig főzzük. Ha megfőtt, a tejfölt egy kevés levessel simára keverjük, belecsorgatjuk, majd jól összeforraljuk.

Csőrögefánk

Elkészítés

Az alapanyagból tésztát készítünk, majd 20-30 percig pihentetjük.

Vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval felvágjukés olajban kisütjük.

Porcukorral megszórjuk, baracklekvárral fogyasztjuk.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kaló antané 2014 november 8

Ma próbálom ki ezt az ételt,de biztos hogy izleni fog.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*