Ma próbálom ki ezt az ételt,de biztos hogy izleni fog.
Hozzávaló 15 dkg füstölt kolbász, 4 - 5 db burgonya, 1 db Vhagyma, 1 -3 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 1 db tojás, petrezselyemzöld, bors, só, ételízesítő,2 dl tejföl, 2-3 ek. liszt
Csőrögefánk
Hozzávalók: 35 dkg finom liszt,1 csipet só, 3 ek. porcukor, 1 kk sütőpor, 5 db tojássárgája, 1 pohár tejföl, 5 dkg olvasztott ráma, Tetejére: porcukor, vagy lekvár
Elkészítés: |
A krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, közben a tört fokhagymát is beletesszük. Megszórjuk pici pirospaprikával, és felöntjük a krumpli levével, majd annyi vízzel pótoljuk, hogy kb. 3 l legyen. Ízesítjük sóval, és tovább főzzük. Közben a kihűlt és jól összetört krumplihoz hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt, a tojást, a petrezselyemzöldet, , pici őrölt borsot, pici ételízesítőt és annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és a leveshez adjuk, majd még 10 percig főzzük. Ha megfőtt, a tejfölt egy kevés levessel simára keverjük, belecsorgatjuk, majd jól összeforraljuk. |
Csőrögefánk
Az alapanyagból tésztát készítünk, majd 20-30 percig pihentetjük.
Vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval felvágjuk, és olajban kisütjük.
Porcukorral megszórjuk, baracklekvárral fogyasztjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.