Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Magyaros csirkemáj

felvitel dátuma: 2011-08-21 08:52:09       mai nézettség: 1       nézettség: 3814
részletes recept
Magyaros csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg csirkemáj

3-4 fej vöröshagyma

2 db tv paprika

2 db paradicsom

1 db hegyes erős paprika

2 ek.liba vagy sertés zsír

1 ek. pirospaprika

őrölt fekete bors

majoránna

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Előkészítés: A májat megtisztítjuk /nehogy epe maradjon rajta/. Felekre szedjük. A hagymát, paprikát, paradicsomot fél karikákra szeleteljük.

Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a paprikát, paradicsomot és 8-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával. Erős lángon pirítsuk meg /kb 8-10 perc/. Ne főzzük! Folyadékot ne tegyünk rá! Megszórjuk a pirospaprikával, összerázzuk vele. Két-három perc után levesszük a tűzről. Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*