Hozzávalók: 5 - 6 db burgonya, 2 petrzselyem zölddel együtt, 2 sárgarépa, zellerzöld, 1 szelet zeller só, 1 db paprika, 1 db paradicsom, fűszerpaprika, 1,5 l víz ételízesitő,
Galuskához: 1 tojás, 3 ek liszt, só
Palacsinta Hozzávalók:
Hozzávalók: 40 dkg sima liszt, 1 kk só, 40g kristálycukor, 1,5 dl étolaj, 4 egész tojás, 1 l tej, 2,8 % ( de ha sűrűnek látod a tésztát akkor lehet még 1 -1,5 dl tejjel hígítani.)
Elkészítése:
- A burgonyát hámozzuk és kockákra vágjuk, majd a zöldségeket is felkarikázzuk tisztítás után. A zellert is kockázzuk, majd a kétféle zöldet apróra vágjuk és egy 2 literes fazékban olajon feltesszük pirítani őket. Ezután 1 ek liszttel megszórjuk és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, majd felöntjük a vízzel.
Ha felforrt, tegyük bele az ízesítőt, a paprikát és a paradicsomot.
Egy tojásból liszttel készítsünk galuskatésztát és mielőtt megfőne, szaggassuk bele a levesbe. Ha feljönnek a tetejére a galuskák, elzárhatjuk alatta a tűzhelyet vagy a főzőlapot.
Palacsinta Elkészítése:
A hozzávalókat jól kikeverjük simára, majd az eső sütésnél a palacsinta sütőtőbe egy kevés olajt öntök felmelegítem és egy leveses merőkanállal teszek bele. A többi sütésnél nem kell olajt tenni, mert a tésztába már benne van. ( Nekem nagy sütőm, és kisebb sütőm is van, a kisebbe, csak fél merőkanállal teszek tésztát. Lehet tölteni ízlés szerint, túró, dió, dzsem,mogyorókrém
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.