Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Magyaros burgonyaleves

felvitel dátuma: 2014-11-12 17:30:00       mai nézettség: 1       nézettség: 1565
részletes recept
Magyaros burgonyaleves
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók: 5 - 6 db burgonya, 2 petrzselyem zölddel együtt, 2 sárgarépa, zellerzöld, 1 szelet zeller , 1 db paprika, 1 db paradicsom, fűszerpaprika, 1,5 l víz  ételízesitő,

Galuskához: 1 tojás, 3 ek liszt,

Palacsinta Hozzávalók:

Hozzávalók: 40 dkg sima liszt, 1 kk , 40g kristálycukor, 1,5 dl étolaj, 4 egész tojás, 1 l tej, 2,8 %  ( de ha sűrűnek látod a tésztát akkor lehet még 1 -1,5 dl tejjel hígítani.)

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

- A burgonyát hámozzuk és kockákra vágjuk, majd a zöldségeket is felkarikázzuk tisztítás után. A zellert is kockázzuk, majd a kétféle zöldet apróra vágjuk és egy 2 literes fazékban olajon feltesszük pirítani őket. Ezután 1 ek liszttel megszórjuk és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, majd felöntjük a vízzel.

Ha felforrt, tegyük bele az ízesítőt, a paprikát és a paradicsomot.

Egy tojásból liszttel készítsünk galuskatésztát és mielőtt megfőne, szaggassuk bele a levesbe. Ha feljönnek a tetejére a galuskák, elzárhatjuk alatta a tűzhelyet vagy a főzőlapot.

Palacsinta Elkészítése:

A hozzávalókat jól kikeverjük simára, majd az eső sütésnél a palacsinta sütőtőbe egy kevés olajt öntök felmelegítem és egy leveses merőkanállal teszek bele. A többi sütésnél nem kell olajt tenni, mert a tésztába már benne van. ( Nekem nagy sütőm, és kisebb sütőm is van,  a kisebbe, csak fél merőkanállal teszek tésztát. Lehet tölteni ízlés szerint, túró, dió, dzsem,mogyorókrém

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*