Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Magyaros brassói apró pecsenye

felvitel dátuma: 2012-01-27 13:48:38       mai nézettség: 1       nézettség: 1989
részletes recept
Magyaros brassói apró pecsenye
Hozzávalók 4 személyre:

 

  •  1/2 kg sertéskaraj ( vagy pulykahús)
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt kolbász (kicsit puha)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom (lecsóval helyetesíthető)
  • bors
  • 1,5 kg burgonya
  • (20 dkg zöldborsó főtt)
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

 

  1. Felvagdaljuk csíkokra a húst, a szalonnát, a zöldpaprikát és a paradicsomot felkockázzuk, a kolbászt karikára vágjuk.
  2. Apró csíkokra vágott füstölt szalonnát kisütjük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, ezzel is átsütjük, majd a csíkokra vágott húst, a vékonyra vágott fokhagymát, a felvagdalt zöldpaprikát, paradicsomot (vagy lecsót), kevés sót és borsot. Puhára pároljuk.
  3. Ha a levét elfőtte, és a hús még kemény, kevés vízzel pótolhatjuk a levet.
  4. Ha a hús megpuhult, lesütjük, levesszük a tűzről. Beletehetjük a főtt zöldborsót is, ha szeretnénk. (Én kihagytam magamnak, mert nem szabad fogyasztanom.)
  5. Az 1,5 kg burgonyát megtisztítjuk, egyenletes kockára vágjuk, megsütjük, és hozzákeverjük a húshoz.
  6. Savanyúsággal kínáljuk
Szakács: Dézi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*