Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Magyaros Zöldbab főzelék

felvitel dátuma: 2015-02-18 18:22:15       mai nézettség: 2       nézettség: 772
részletes recept
Magyaros  Zöldbab főzelék
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:   1 kg zöldbab, 1 fej vöröshagyma, 330 g tejföl, , ételízesítő, ecet, ízlés szerint, 3 db babérlevél, 2 gerezd fokhagyma

A rántáshoz:    8 dkg finomliszt, 8 dkg  zsír, vagy olaj, kb 3- 4 dl víz, 1 tk fűszerpaprika

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

A zöldbabot megtisztítjuk, végeit eltávolítjuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk, megmossuk. Kb. 1-1,5 l vízben feltesszük főni. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, babérlevéllel, és beletesszük egészben a vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Puhára főzzük (kb. 45 perc), majd a hagymát eltávolítjuk.

Ha mirelitből készül akkor rövidebb a főzési idő

A lisztből az olajjal vagy zsírral rántást készítünk, a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, a hideg vízzel simára keverjük, és berántjuk a főzeléket. A tejfölt is hozzákeverjük, ha kell, pici ecettel még ízesítjük.

Én jó minőségű virslivel tálaltam, de sült oldalassal, fasírttal is szoktam készíteni.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*