Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 1 fej vöröshagyma, 330 g tejföl, só , ételízesítő, ecet, ízlés szerint, 3 db babérlevél, 2 gerezd fokhagyma
A rántáshoz: 8 dkg finomliszt, 8 dkg zsír, vagy olaj, kb 3- 4 dl víz, 1 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
A zöldbabot megtisztítjuk, végeit eltávolítjuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk, megmossuk. Kb. 1-1,5 l vízben feltesszük főni. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, babérlevéllel, és beletesszük egészben a vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Puhára főzzük (kb. 45 perc), majd a hagymát eltávolítjuk.
Ha mirelitből készül akkor rövidebb a főzési idő
A lisztből az olajjal vagy zsírral rántást készítünk, a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, a hideg vízzel simára keverjük, és berántjuk a főzeléket. A tejfölt is hozzákeverjük, ha kell, pici ecettel még ízesítjük.
Én jó minőségű virslivel tálaltam, de sült oldalassal, fasírttal is szoktam készíteni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.