Hozzávalók / 4 adag
50 dkg liszt (finom)
3 dl víz (langyos)
2.5 dkg élesztő
0.5 ek cukor
1 tk só. 1 db tojás
Elkészítés
Az élesztőt 3 dl vízből 1 dl elveszünk és a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk.
Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tésztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk.
Letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk 30-40 percig.
A megkelt tésztát lisztes deszkán 8- 10 részre osztjuk, és kis labdákat formálunk belőle.
Olajjal kikent sütőpapírral tepsibe helyezzük őket, de egyszerre csak fél adagot, mert sütés közben is kelni fog.
, Majd még 30-40 percig kelni hagyjuk, aztán átkenjük őket pici vizel megszórjuk magvakkal
Közepes hőmérsékleten, előmelegített sütőben 30- 40 perc alatt aranysárgára sütjük.
fél evőkanál olaj elég a papír kenéséhez.
Limara receptje alapján készitettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.