Ma elkészítettem a kenyeret, nagyon finom lett. Megnéztem a blogodat, ott egy pici só, és 1 ek oliva olaj szerepel. Én úgy készítettem el. Kell hozzá, vagy olaj nélkül is jó? Különben nagyon jó a recept !Köszi!
Ezt főleg paleosok és cukorbetegek, fogyni vágyók figyelmébe ajánlom. A lenmag nagyon jó hatással van a szervezetre. A zabpehely a paleoban nem számít 100%-os alapanyagnak, mert nagyon lassan felszívódó szénhidrát, de megalkuvás.
Az alapanyagokat jól összekeverem, ne tegyünk egyszerre túl sok vizet bele, mert kicsit ugyan a zabliszt és a lenmag is szív magába, de ne legyen túl folyós, de ne legyen túl szilárd sem a massza. Kicsit kézzel át lehet gyúrni, hogy érezhető legyen egy lágy tészta belőle.
Nekem kicsit tömény volt ez a kenyér, de finom, le is lehet fagyasztani belőle és mikróban megmelegíteni, ha valakinek sok az adag. Nyáron ajánlatos a tojás miatt hütőbe tárolni ezeket a paleo kenyereket.
Sütőpapíros őzgerincformába vagy nagyobb kenyérformába helyezem és előmelegített sütőben 180-200 fokon sütöm kb. 25-30 percig. Tűpróba. Ezt mindenki maga tapasztalja meg, hogy milyen a sütője.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.