liszt 0.50, margarin/vaj 0.25, tojás 1, sütőpor 1, cukor 0.10, 1 citrom leve, héja
A töltelékhez: lekvár vagy párolt alma tetszés szerint - (amennyi 1 cm. vastagon betakarja a tésztát) 3 tojás, 0.20 dió darálva, 0.15 cukor.
A tésztát összedolgozom, elosztom 2/3, 1/3 arányban. A 2/3-ot kinyújtom a tepsibe, majd megkenem lekvárral vagy kirekom párolt almával. A 3 tovjás fehérjét habbá verem, hozzákeverem a sárgáját, mjd a darált diót cukorral, rákenem a lekvárra(vagy párolt almára). A maradék 1/3 tésztából rácsot készítek a tetejére. (Egy kevés darált diót cukorral mindíg szórok a tésztára, mielőtt a lekvár/párolt alma rákerülne)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.