Nagyon klassz!!:))
20 dkg vajas kifli vagy kalács,3 tojás,1/2 liter tej,10 dkg cukor ,3 dkg vaj,10 dkg darált dió,10 dkg mazsola,1/2 kg alma,3 kanál baracklekvár
Az 1-2 napos süteményt felszeletelem.A tojássárgát kikavarom a cukorral és az olvasztott vajjal,hozáadjuk a tejet és a felszeletelt tésztára öntöm.Áztatjuk egy ideig,Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal rátesszük a kiflit vagy kalácsot ráöntjük a visszamaradt tejes részt.Megszórjuk rumba áztatott mazsolával,majd dióval majd vékony szelet almákkal betakarjuk.Ha szeretjük alma helyett tehetünk rá meggyet,cseresznyét is.Meleg sütőben sütjük 30 percig.Közben felverjük a fehérjét habnak majd belekeverjük a lekvárt is!Kivesszük a sütőből,majd a habbal betakarjuk,és 10 15 percig sütjük amíg a hab kisé megpirul!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.