Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » máglyarakás

felvitel dátuma: 2012-02-15 02:00:17       mai nézettség: 1       nézettség: 1639
részletes recept
máglyarakás
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

6 db kifli /, ha szikkadt/
10 dkg margarin
8 dl tej /szikkadt kiflihez+ 1-2 dl/
5 tojás
amennyi a tojás, annyi evőkanál cukor+ az almára 2 kanál
1 kg alma
fahéj /őrölt/
pici
sárgabarack lekvár /híg/
reszelt citromhéj, vanília /aroma, vagy cukor/
pár csepp citromlé /a habveréshez/

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

A kifliket kb. 2 centis karikára vágom. A tejet felforrósítom, a margarint beleteszem és olvadásig keverem, majd a kifli karikákra locsolom. Amíg a kifli ázik, addig a tojásokat szétválasztom. A sárgákat a cukorral, a sóval, a citromhéjjal és a vaníliával jól kikeverem.
Az almákat megmosom és meghámozom, negyedekbe vágom és uborka gyalun szeletekre vágom. Szórok 2 evőkanál cukrot, teszek hozzá fahéjat, összekeverem. Nem párolom!
A megáztatott kiflikhez lágy mozdulatokkal hozzá adom a tojásos keveréket és kivajazott, prézlivel megszórt közepes méretű tepsibe simítom. Ha sok levet eresztett az alma, kicsavarom és a kifli tetejére elosztom, fahéjjal megszórom, majd vékonyan egy kevés baracklekvárt is simítok . Előmelegített sütőbe kb. 30 percig elősütöm. A tojások fehérjét a citromlével keményre verem, majd óvatosan 2 evőkanálnyi sárgabarack lekvárt keverek hozzá és a sütőből kivett félig sült alap tetejére teszem, majd elsimítom, esetleg villával cakkokat írok ./rácsminta/.
A tűzhely hőmérsékletét nagyon alacsony fokozatra állítom és visszateszem a tepsit a sütőbe és kb. 20 percig a habbal tovább sütöm. Akkor , ha szép rózsaszínű a teteje. Ha megsült, elzárom a gázt és a sütőben hagyom kihűlésig. A hab egy kicsit mindig összeesik, ez nem szokatlan. Ha valaki magasabb habréteget szeretne, akkor 1-2 tojásfehérjével növelhető a mennyiség.
Melegen és hidegen is nagyon finom. Tálalható leves után második fogásként, de lehet desszertként is fogyasztani.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 február 15

Nagyon jól néz ki!!

0/10 Kiss Tímea 2012 február 16

Hű,ez fantasztikusan néz ki!!!! :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*