Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Máglyarakás

felvitel dátuma: 2011-09-08 09:34:43       mai nézettség: 1       nézettség: 1323
részletes recept
Máglyarakás
Hozzávalók 6 személyre:

Foszlós kalács

Lekvár (bármilyen )

1 kg alma

fahéj,szegfüszeg,1 dl fehérbor,mazsola

3 db tojás

2-3 dl tej

cukor (ízlés szerint)

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztom,a sárgáját beleteszem a langyos tejbe,amihez még teszek 2 evőkanál cukrot.
Ezt összekeverem.
A kalácsból kb 2-3 cm vastag szeleteket vágok,(mi saját sütésüt használtunk).
Beleteszem a vajjal kikent tepübe (én egy 20×33-asat használtam) és ráőntök annyi tojásos tejet amit felszív.
Az almát meghámozom,kockákra vágom és odateszem 1 dl-er fehérborral,cukorral(ízlés szerint)fahéjjal,szegfüszeggel párolni.
Mikor kész,beleteszek egy marék mazsolát(el is hagyható).
Az almát ne főzzük szét!
A kalácsot megkenjük lekvárral,és ráhalmozzuk az almát,majd félretesszük hűlni.
Addig a tojásfehérjét elkezdem habbá verni.Mikor majdnem kész,hozzáadok kb 2 evőkanál cukrot és egy kevés híg lekvárt,majd kemény habbá verjük.
Tegyünk bele egy csipet sót is,keményebb lesz a hab.
Mikor az alma teljesen kihült,ráhalmozzuk a habot,elkenjük rajta.
A tetejét nem kell teljesen símára kenni,gusztusos,ha picit hullámos,vagy akár villával lehet csíkozni,hullámozni a tetejét.
Ekkor előmelegített sütőben,kislángon addig sütjük,míg a teteje,aranybarnára sül.

ótvágyat hozzá

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*