Foszlós kalács
Lekvár (bármilyen jó)
1 kg alma
fahéj,szegfüszeg,1 dl fehérbor,mazsola
3 db tojás
2-3 dl tej
cukor (ízlés szerint)
A tojásokat kettéválasztom,a sárgáját beleteszem a langyos tejbe,amihez még teszek 2 evőkanál cukrot.
Ezt összekeverem.
A kalácsból kb 2-3 cm vastag szeleteket vágok,(mi saját sütésüt használtunk).
Beleteszem a vajjal kikent tepübe (én egy 20×33-asat használtam) és ráőntök annyi tojásos tejet amit felszív.
Az almát meghámozom,kockákra vágom és odateszem 1 dl-er fehérborral,cukorral(ízlés szerint)fahéjjal,szegfüszeggel párolni.
Mikor kész,beleteszek egy marék mazsolát(el is hagyható).
Az almát ne főzzük szét!
A kalácsot megkenjük lekvárral,és ráhalmozzuk az almát,majd félretesszük hűlni.
Addig a tojásfehérjét elkezdem habbá verni.Mikor majdnem kész,hozzáadok kb 2 evőkanál cukrot és egy kevés híg lekvárt,majd kemény habbá verjük.
Tegyünk bele egy csipet sót is,keményebb lesz a hab.
Mikor az alma teljesen kihült,ráhalmozzuk a habot,elkenjük rajta.
A tetejét nem kell teljesen símára kenni,gusztusos,ha picit hullámos,vagy akár villával lehet csíkozni,hullámozni a tetejét.
Ekkor előmelegített sütőben,kislángon addig sütjük,míg a teteje,aranybarnára sül.
Jó ótvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.