Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Máglyarakás

felvitel dátuma: 2014-02-09 13:18:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1040
részletes recept
Máglyarakás
Hozzávalók 1 személyre:

5-6 szelet szikkadt kalács

200 ml tej

3 tojás különválasztva

6 ek cukor

1-2 vanília cukor

fél citrom reszelt héja

80 gr darált dió

3 alma

1-2 ek barna cukor

1 ek vaj

1 teáskanál őrölt fahéj

2-r ek sárgabarack lekvár

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Kivajazom a sütőedényt. A sütőt 180 fokra előmelegítem.

A tejet 2 evőkanál cukorral közepes lángon összemelegítem, hozzáadom a vanília kikapart magját és a citromhéjat. Amikor felmelegedett lehúzom a tűzről és hűlni hagyom.

A tojások sárgáját egy tálba teszem, majd állandó keverés közben hozzáadom a langyos tejet

A kalács szeleteket a tejes keverékbe mártom 1-2 másodpercre, hogy ne ázzon el teljesen, csak nedvesedjen át. A forma alján szépen, egyenletesen elrendezem.

A diót egy tálba teszem és 2 evőkanál cukorral elkeverem majd a kalácsszeletek  tetejére szórom és félreteszem. 

Az almákat meghámozom, magját eltávolítom, és vékony szeletekre vágom. A vajat egy serpenyőben megmelegítem, hozzáadom a barna cukrot, fahéjat, almát és kb 5 perc alatt megpárolom. Nem hagyom, hogy teljesen szétessen, de hagyom megpuhulni. Az almaszeleteket elrendezem szépen a dió tetején és kb 15-20 percig a forró sütőben megsütöm. 

5 perccel a sütés vége előtt a tojások fehérjét tálba teszem. Közepes fokozaton pár percig verem, majd hozzáadok egy kanál cukrot. Tovább verem, majd még egy kanál cukrot adagolok hozzá és addig verem, amíg szép, kemény hab lesz belőle. Ekkor hozzáadom a lekvárt és nagyon óvatosan beleforgatom.

A sütőformát kiveszem a sütőből és az alma tetejére halmozom a habot. Villával mintát húzok bele, vagy rusztikusan csúcsokat húzok egy kanál hátuljával. 

Néhány percig tovább sütöm még, amíg a hab enyhén arany barnára sül. A formában hagyom kihűlni, majd langyosan felszeletelem.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*