Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » MAFROM

felvitel dátuma: 2014-04-17 18:40:00       mai nézettség: 1       nézettség: 2273
részletes recept
MAFROM
Hozzávalók 6 személyre:
MAFROM
TOLTELEK HOZZAVALOK; 50 dkg daralthus , 1 nagy hagyma , 1 gerezd fokhagyma ,  6-8 szal petrezselyem , 1 tojas + 1 feherje , 1 tk; orolt bors , 1 ek; vegeta ( izles szerint ) , 1/4 tk   fahej , 2 pupos tk; liszt ,  ha nagyon hig a toltelek akkor keves lisztet vagy tort krumplit adhatunk meg hozza.
EGYEB HOZZAVALOK; 4-5 krumpli , 2 tok;
PARADICSOM ONTET  SUTESHEZ VALOK;   1 ek paradicsom suritmeny , 2-3 tojas , keves viz , so , bors , liszt
FOZESHEZ:  keves olaj , 1 ek paradicsom suritmeny , so , bors , forro viz , 2 paradicsom lereszelve  nagy lyuku reszelon , 3 tk zuzott fokhagyma
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:
ELOKESZULET : A daralthust egy talba tesszuk es beizesitjuk. A hagymat , fokhagymat  es a petrezselymet robotgepben aprora vagjuk es a hushoz adjuk.Elkeverjuk es a tobbi fuszert is hozzaadom es jol elkeverjuk.   
ELOKESZITJUK A PARADICSOM ONTETET A SUTESHEZ :  A hozzavalokat egy talba teszem  es osszeeverem . LISZT KIVETELEVEL! Felre teszem.
ELOKESZITJUK  A ZOLDSEGEKET: a krumplit es a tokot megipiucoljuk es hosszaban felszeleteljuk  kb 0,5-1 cm vastagsagura.Minden  szeletet egyenkent mint a " kacsa csore "  bevagdosom majdnem vegig es besozom. Sozassal vigyazzunk mert a toltelek is sos !
ELKESZITESE:   A krumplit  es a tokot ovatosan kinyitom  ahol bevagtam es a husos toltelekkel megtoltom.Mikor a toltessel vegeztunk egyenkent lisztbe forgatom  es a paradicsom ontetbe forgatom ,  majd bo forro olajba teve mind a ket oldalat pirosra sutom .Lecseipegtetjuk. Nagy atmeroju labasba teszek keves olajat es a fokhagymat.Mikor kezd pirulni hozzaadunk 1 ek vizet ,hogy ne egjen meg.Hozzaadjuk a reszelt paradicsomokat es a paradicsom suritmenyt,so , bors , es felforraljuk. Levesszuk a gazrol a labast , es a lecsepegtetett  toltott sult zoldsegeket szorosan egymas melle teve a labasba , annyi vizzel engedem fel, hogy a tolteleket ellepje . Nagy langon felforralom , majd kis langon letakarva  kb  90- 120 perc   alatt keszre fozzuk.                                                                                                                                                                                                                                                
Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*