Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Madártejszín,

felvitel dátuma: 2011-06-12 09:46:48       mai nézettség: 1       nézettség: 2746
részletes recept
Madártejszín,
Hozzávalók 8 személyre:

8 tojás
12 evőkanál cukor
13 evőkanál liszt
2 vaníliás cukor
4 dl tej
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
4 dl tejszín

1 vaníliás pudingpor+0,5 dl tejben+1 vanília cukorral+2 ek cukorral sűrűre főzve

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Tészta:

8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral kemény habbá verünk.
8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanálnyi sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük közepes hőfokon kb.15-20 perc alatt.

A tésztát kétfelé lehet vágni hosszában, ha magasabb szeleteket szeretnénk és közéjük krémet kenünk.
Én sütöttem egy 1 szintes alacsonyabb és egy magasabb változatot is kislányolm névnapjára, lásd a képeket!


Krém:

8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 1 vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverünk.
Megfőzünk 1 vaníliás pudingot 0,5 dl tejben+1 vanília cukorral+2 ek cukorral.
Ha kihűlt, hozzáadjuk az előzőleg csomómentesre kevert 10 dkg porcukorral összekevert 18 dkg margarinnal, majd a tésztára simítjuk.
Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk, csokireszelékkel megszórjuk.

 

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 szilágyi Edit 2011 június 12

Nagyon fincsi, rendszeresen sütöm.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*