Nagyon szép:)
2 liter tej
vaj az edény kikenéséhez
8 tojás
8 kanál porcukor
2 vaníliáscukor
2 kanál kókuszreszelék
4-5 kanál finomliszt
5 dkg előre beáztatott mazsola
fahéj és a narncshéj a díszítéshez
Felteszünk 2 liter tejet föni.
Én a lábas alját kissé kivajazom, így nem ég oda a tej.
8 tojást szétválasztok. 8 tojásfehérjét 4 kanál porcukorral és 1 vaníliáscukorral kemény habbá verek. A 8 tojássárgáját egy tálba teszem.
Amint forr a tej, akkor a galuskákat a fehérjéből kiszaggatom és a tejben kissé megfözöm.
Elöször az egyik felét, majd kanállal megfordítom és a másik felét is.
Vigyázok, hogy a tej ki ne fusson, a lángot lejjebb veszem.
Egy tálba szedem a tojáshab galuskákat. /Aki szereti, az a tojáshabba tehet 2 kanál kókuszreszeléket is./
Amikor a galuskákat kiszedtük, hozzáadunk 4 kanál porcukrot és 1 vaníliáscukrot is és jól elkeverjük, majd kiveszünk a forrásban levö tejböl 3 dcl-t és a 8 tojássárgájával és 4-5 kanál finomliszttel jól összekeverjük és a tejhez adjuk, majd felfözzük.
Hozzáadunk elöre beáztatott mazsolát is, kb.5 dkg-ot , és 5-8 percig fözzük.
Ha picit csomós lenne, akkor szétmixeljük vagy szürön átszürjük.
Ezután tálba öntjük a madártejet és a galuskákat a tetejére helyezzük.
Böven megszórjuk fahéjjal esetleg vékonyra vágott narancshéjdarabokkal, vagy kandírozott narancshéjjal. Jól behütjük.
Jéghidegen az igazi
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.