Tésztához:
* 8 tojásfehérje
* 8 ek porcukor
* 8 ek liszt
* 1 cs sütőpor
Krémhez:
* 25 dkg vaj
* 15 dkg porcukor
E két elemet habosra keverjük.
Főzött krémhez:
* 8 tojássárgája
* 5 ek porcukor
* 5 ek liszt
* 2 ek vaníliás cukor
* 4 dl tej
Tetejére.
*5dl tejszín
*2cs habfixáló
*1ek kakaópor
A fehérjét kemény habbá verjük,közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. Majd a végén hozzászitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk a sütőporos lisztet is. Vajazott lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük.
A főzött krémhez való anyagokból :
Krémet főzünk, majd ha kihűlt, alaposan beledolgozzuk a vajas krémet. Ha már a tészta is kihűlt, akkor kiborítjuk a tepsiből, vagy a formából, és a tetejére kenjük.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a süti tetejére, a főzött krémre simítjuk. Majd a kakaóporral díszítjük a tetejét. 1-1,5 órára hűtőbe tesszük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.