Éppen a napokban hozott ilyen sütit a kolléganőm. Igazán finom süti, tervezem, hogy a hétvégén megsütöm. Jót tesz a hormonoknak egy borongós-esős őszi napon :-))
A tésztához:
8 tojásfehérje
8 ek porcukor
8 ek liszt
1 csomag sutopor
A krémhez:
25 dk margarin
15 dkg porcukor
A fozott krémhez:
8 tojássárgája
5 ek porcukor
5 ek liszt
2 ek vaníliás cukor
4 dl tej
A tetejére:
1/2 l Hulala
A tojásfehérjét felverjuk kemény habbá és óvatosan osszekeverjuk a porcukorral, a liszttel és a sutoporral. Vajazott, lisztezett tepsiben kisutjuk.
A fozott krém hozzávalóit simára keverjuk és felfozzuk.
A margarint a porcukorral habosra keverjuk és a kihult, fozott krémhez keverjuk, és a tésztára kenjuk.
Tetejére fél literes cukrászati habot kenunk.
150 fokon alul-felul sutoben sutjuk, 20X30 cm-es tepsiben.
(Eredeti forrás: Nosalty)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.